Top Model Sverige

Förlåt för dålig update idag, men fick jobba lite längre än vanligt och direkt när jag kom hem fick jag slänga ihop en fruktsallad och sen direkt ge mig iväg till träningen. Så fanns ingen tid över förrän nu! Blev lite stressigt, men vi hann precis innan passet börja och passet var jätteroligt. Basic Step körde vi, och jag kan säga att jag aldrig känt mig så förvirrad i hela mitt liv...! Jag brukar ha lätt att lära mig saker och trodde jag hade bra kordinationsförmåga, men ikke! Har aldrig skrattat åt mig själv så mycket som idag. Men tillslut satt alla 4;a "steg" och jag lyckades sätta alla utan ett felsteg, iallafall en gång! :) Riktigt bra ledare och bra musik, alltid ett plus. Så nästa tisdag blir det samma pass :)



Tyvärr blir det inga "före" bilder förrän imorgon. Robin var inte hemma och kan inte ta en bra helkroppsbild på mig själv, så får bli en imorgon innan boxpasset istället. Men det tror jag ni överlever! :)

Sitter nu här i soffan med top model sverige på tv och masserar min sträcking i vänster axel. :) Kan tillägga att jag tycker att det inte är någon som har något "wow" modellutseende, men jag gillar hon som var med i Idol. Vet inte vad hon heter men hon påminner om "rihanna". :)
Här har ni iallafall Dagens;
Hallonsmootihe och ljummet citronvatten
Pastasås med bacon och blomkål
Fruktsallad med kiwi, hallon, blåbär, äpple och banan + ett glas mjölk. (bra energikick till träningen!)
Hallonsmoothie (min nya kärlek!)

Har inte hänt något mer idag så vi får höras imorgon. Jobbar inte så länge, så det blir hem och städa samt slappa lite innan klockan 19.00 då det är dags att bege sig till gymmet för boxpass! :)

Hopplös gympa

Så hette passet och precis så var det. Jag älskar ledaren men när jag hör gympa tänker jag stora rörelser och mycket roliga steg och så, men detta var mer ett styrkepass. Men träning fick jag och kan räkna med lite ömma magmuskler och underarmar imorgon!
Efter träningen promenderade jag hemåt, bytte om, på med lite smink och började gå mot ridskolan som ligger lite utanför stan. Har tittat på en vän som hade ridning och jag ville gärna titta då det var hoppning, min favorit. Kan erkänna att jag blev lite sugen på att börja rida igen, men det är på tok för dyrt för mig. Så jag får nöja mig med att titta! :) Och gud vilka fina hästar det fanns..!

Nu är jag nyduschad och har lagat kvällsmat, pastasås med blomkål. Det bästa är att det går snabbt att göra och är supergott. Och man kan variera ingredienserna efter vad man har hemma :)  Men idag körde jag den vanliga med bacon!
Fräs allt tills det blir mjuk och sen på med resten av ingredienserna. Lägg i buljongtärningen sist! :) Du kan byta ut bacon mot kassler, skinka, kyckling, kalkon osv. Och även resten, så som purjolök mot vanlig gullök! Bild kommer upp senare i veckan.

Imorgon är det långdag på jobbet och därefter basic steppass, då bäst att försöka sova lite!
Och imorgon kommer det upp "före" bilder på mig :)

Hallonsmoothie

Precis hemkommen ifrån jobbet och sitter nu här och är lite småsugen på något gott. Så nu blir det att traska till köket och göra mig min favorit, hallonsmoothie! Tänkte även festa till med lite grädde i också för mer "glassmak". :) Sen blir det iväg till gymmet och träna 1 timma, därefter får vi se vad som händer. Måste nog laga lite mat till imorgon och så. Denna bökiga matlåda, hatar den!
Smoothie:
0,5 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt
1,5 dl hallon

Jag tänkte på det med denna helg, ingen idé att skriva upp vad jag käkat. Igår åt jag nästan inget på hela dagen då jag hade så ont och i lördags hann jag knapp inte äta något heller. Så vi kör nya tag idag istället med Dagens!
Hade gärna gett er recept på köttfärssåsen men den blev inte alls god, så skippar det! :)
05.00 - 1 glas citronvatten.
08.25 - 3 dl mild vanilj yoghurt med 1 skivad banan i med ett glas vatten.
11.25 - Köttfärsås med blomkål och en banan. ( åt inte mycket av matlådan så fick bli en banan istället)
15.00 - Hallonsmoothie
19.00 - Pastasås med bacon och blomkål

Måndag!

Sitter här på jobbet och äter frukost. Idag blev det yoghurt med banan och vatten!
Efter jobbet idag blir det till gymmet och köra ett gympapass med mamma. :) lär nog få mig några goda skratt.

Vi hörs senare!

Sängliggandes idag... :(

Nu blir det film och bara hoppas på att bli bättre.

Man börjar undra hur magen mår när den ser ut såhär;

Straffad, till 1000

Ja, det kan man säga..

Jag har fuskat idag... Drack två cider, åt lite nötter, några godiskolor och några ostbågar förut. Och jag menar verkligen pyttelite..! Och mitt straff blev att jag ligger här nerbäddad i sängen med sånna extrema magsmärtor som inte går att förklara i ord. Hade det funnits möjlighet att åka in akut här i lidköping hade jag gjort det för 30 minuter sen. Men tyvärr. Har hällt i mig vatten så jag nästan kräks och tagit värktabletter för att smärtan ska avta.. Men känner jag min mage rätt kommer den inte sluta än på några timmar.. :(

Hoppas smärtan är borta imorgon för jag och robin ska köra ett boxpass! :)





Stess

När som helst kommer gästerna och jag är nästan klar med allt! Ska ta fram lite vinglas och öppna rosét sen är vi redo för massa spel ikväll. Blir monopol, yatzy, buzz och wii. :)
Uppdaterar imorgon om dagens mat och så!
Ha en toppen kväll!
Redo för gäster!

Rediggris

Det är precis så jag känner mig. Istället för att ligga och mysa i sängen med en katt spinnandes på armen ställer jag klockan på 08.45 för att dra till gymmet. Vet inte vad som har hänt med mig!
Idag blev det samma som igår, fokus på benen. Blev 15 min jogg, 5 min trapp, 15 min rodd, 10 min på orbitrek och avslutade med 15 min cykel. Körde riktigt tung intervall på cykel så det brändes riktigt gött i rumpmusklerna i slutet! :)

Sitter iallafall här nu i köket och äter frukost. Ett glas vatten, en kiwi och scrambled egg. Trodde det skulle vara godare än vad det var, men kiwi är absolut det godaste jag vet! Visste ni att om ni äter en kiwi om dagen får du i dig så mycket c-vitamin kroppen behöver varje dag!

Nu ska jag ta ett bad sen börja fixa inför ikväll!
Ha en fortsatt trevlig dag!





Morgonpass

Godmorgon!
Sitter här och stressdricker mitt dagliga morgonglas med ljummet vatten med citron i. Ska strax kuta iväg till gymmet och köra en timmas pass. Sen blir det frukost, längtar! :)
Hörs sen!

Tråkigt fredagkväll

Har inte gjort något ikväll. Skulle egentligen haft tjejkväll med mina fina tjejer med räkor och vin men blev tyvärr inte så. Så har suttit här rastlös med min underbara one piece på mig i soffan och kollat på biggest loser och läst skvallertidningar istället. Vet inte varför jag inte varit ute på promenad och gjort någon nytta istället! Ågren nu.
Är proppmätt efter kvällsmaten och tänkte nu göra en flaska bubbelvatten och hoppa i säng och kolla på film. Ska kika på What's your number eller All  good things. :) Min pojkvän jobbar ikväll till 00.00 så ska väl försöka ligga vaken tills dess så man iallafall får träffa honom lite.
Imorgon ringer klockan 09.00 då jag beger mig till gymmet för ännu ett gympass, sen blir det kanske en promenad. På kvällen kommer Gerrit och Sofie hit, vi ska spela lite sällskapsspel och så. Gerrit är Robins (min pojkvän) bästa vän och Sofie är hans relativt nya flickvän. Då jag bara träffat Sofie en gång tidigare blir det nog trevligt imorgon. Jag är väldigt social och pratar gärna! :)
Nej, nu ropar sängen väldigt högt hör jag!

Dagens:

06.00 - Ett stort glas ljummet vatten med två citronskivor i.
08.00 - Idag bestod min frukost av två hårdkokta ägg med kaviar.
10.45 - En banan innan träningen och en banan efter träning (12.45)
15.30 - Blev en sen lunch med endast 1 kiwi och 2 dl havregrynsgröt. (Slarvade idag)
18.30 - Färska räkor med grönsallad som består av salladskål, paprika, gurka, tomat och purjolök. Blir en klick aioli till detta.

Under dagarna dricker jag endast vatten och bubbelvatten (ca 2 liter), om det är totalt katastrof någon dag unnar jag mig en cola zero.
Jag brukar variera mina frukostar med 2 kokta ägg och med yoghurtsmootihe (1,5 dl lätt yoghurt & 1,5 dl mild vaniljyoghurt) med hallon och banan. Så brukar köra varannan dag för att inte tröttna.
Mina mellanmål består nästan alltid av banan, gröt, kiwi eller fruktsallad.
Luncherna varierar väldigt mycket men basar alltid med sallad eller blomkål, till allt. Sen om jag lagar mat med grädde och creme fraiche väljer jag lättprodukter.
Kvällsmat är oftast densamma som luncherna dagen efter då jag gör matlådor till jobbet. Annars blir det ägg och yoghurt.

The big fat start

1 kg lättare!

Tjohoo, trodde inte det var sant när jag vägde mig imorses! Jag blev så jäkla glad att jag hoppade omkring och sprang in till Robin och ropa; JAG HAR GÅTT NER ETT KILO TILL!! :D Alltså är min nuvarande vikt 80,5 kg! Har tappat 6,1 kg på 4 veckor, helt otroligt! Nu är inte mitt delmål långt borta!
Måste tillägga att jag blev otroligt glad när jag såg hur många som kikat in på min blogg senaste dygnet. Det gör att jag blir ännu mer motiverad att skriva och tipsa. Är det något ni undrar över eller vill tipsa om något kommentra gärna eller bara vill lämna ett spår! Här är alla välkomna och ingen behöver inte känns sig utstött.
Idag blev det ett fokus på benen och kondition på gymmet. Löpning, cykling, rodd och trappmaskin. Var som jelly i benen när jag var klar! Sen solade vi en stund och sen begav vi oss hemåt.
Därefter har jag handlat färska räkor och hämtat ut mina nya träningkläder, väska och vattenflaksa. Så ikväll blir det räksallad med aioli till kvällsmat.
Tillbaka till gårdagens inlägg. När jag väl bestämde mig för det här ville jag ha tips på träning, maträtter och allt därtill och gärna följa en blogg. Jag vill se bilder på före och efter, jag vill veta startvikt, målvikt, jag vill se bilder på maträtterna och veta hur långt tid det tagit för "bloggpersonerna". Men eftersom det inte fanns någon blogg som hade allt detta så tänkte jag starta en egen blogg och förhoppningsvis kunna hjälpa andra.
Så i den här bloggen kommer ni få följa mig, mitt liv och min väg till att bli smal. Jag kommer tipsa och göra allt som står ovanför och ska försöka blogga så ofta jag kan. Kan berätta att jag försökte bloga från min iphone men min blogg app vill inte publicera inläggen, vilket är skittråkigt.
Men mitt första och bästa tips är till er som har Iphone. Ta hem appen som heter ShapeUp (den är gratis) och skriv in din vikt, längd och din målvikt. Där tar appen fram hur mycket kalorier du behöver inta per dag och på hur många veckor du kan nå ditt mål. Det är mest tack vare den appen jag gått ner i vikt och jag använder den varje dag.
Jag kommer försöka ge er en daglig rapport på vad jag äter, hur mycket och hur ofta. Träningstipsen kommer variera då jag själv gillar variation. Jag vill mixa långpromenader, med gym/pass tillsammans med löpning. Min tanke är att först försöka bli smal och sen bygga upp muskler och inte tvärt om. Mitt mål är inte att bli större (muskulösare), vilket kan hända, utan att bli fint smal och sen träna upp och få snygga synliga muskler.
Kommer alldeles strax lägga upp information om mig med vikt, mått, måltider osv. Före och efter bilder tas i helgen! :)
Jag och fina Emelie på midsommar

Den bästa känslan!

Den bästa känslan som finns måste väl vara när man kommit hem från träningen, duschat och krypit i sin morgonrock/pjamas och muskelerna är alldeles sega och tunga. Man känner sig så förbannat duktig och jag älskart! :) Första passet idag var riktigt kul, vi gick igenom nästan alla muskler i kroppen och jag kan räkna med träningsvärk imorgon. Kommer bli detta passet en gång i veckan och antaligen torsdagar! Sen yogan är ju helt underbar efter det jobbiga styrkepasset. Man får nästan 1 timmes extra stretch men ändå använder sig av musklerna och man blir så trött och go samtidigt. Den enda nackdelen var att det var så fruktansvärt mycket folk så det blev lite trångt och man kunde inte riktigt ta ut rörelserna. Men jag och Angelica gjorde så gott vi kunde och brevid henne känner jag mig som ett kylskåp då hon är sjukt överböjlig, riktigt läskig! Haha
Imorgon slutar jag tidigt (10.30) och ska möta upp Angelica igen runt vid 11.00 för ett vanligt gympass. Vi får väl se i vilka muskler vi har träningsvärk imorgon och anpassa träningen därefter, men målet är att springa en sväng på löpbandet! :)
Men nu tänkte jag berätta lite om varför jag "döpt" bloggen vägen till ett smalare liv..!
Kan först och främst berätta att heter Johanna Asplund, bor i Lidköping och är 21 år gammal. Under min tonår tränade jag väldigt mycket och favoriten var volleyboll som jag älskar än idag och saknar något fruktansvärt. En av mina drömmar var även att bli modell. Jag kämpade med min vikt något oerhört och vägen som minst 56 kg till mina 170 cm, vilket är på gränsen till för lite. Det är nu på senare år jag insett hur sjuk jag var i mitt tänkande eftersom jag ständigt såg mig tjock och ville helst inte visa mina "tjocka! armar. Tillslut gick det så långt att jag började tappa hår, åt extremt lite och fick en panikkänsla när jag åt och fick för mig att jag skulle kvävas om jag svalde maten. Vid 14 års ålder gick jag med i en tävlig på skoj som hette Modell 2005 och en dag ringde ett 08 nummer till mig på lektionstid, Elite Model Managment. Dom berättade att jag hade blivit framröstad till topp 5 och ville väldigt gärna ha flera bilder på mig. DÄR fick jag hopp om att jag såg tillräckligt bra ut, var tillräckligt smal och det var så det började. Men jag gick tyvärr inte vidare, men det gav mig ett så stort självförtroende. Jag hörde av mig till olika modellagenturer men alla sa samma sak, DU ÄR FÖR TJOCK, DINA NYCEKLBEN SYNS INTE TILLRÄCKLIGT, FÖR STOR RUMPA OSV... Tack och lov träffade jag min nuvarande pojkvän Robin som började göda upp mig och jag kom ifrån min dröm och all träning, Robin var mitt allt nu och mitt enda fokus. Dock lite för mycket, för här sitter jag 5 år senare med en övervikt på 14,5 kg och har mått fruktansvärt dåligt.
Den 2 janurai 2012 började jag mitt nya liv, ett hälsosammare, smalare liv med träning och nyttig mat. Detta år ska bli mitt år, en gång för alla. Vet inte hur många gånger jag sagt, på måndag ska jag börja mitt nya liv osv. Jag kör två dagar sen ger jag upp. Men inte den här gången.
Jag har sen 2 januari ätit en " hårdare variant" av GI-metoden, vilket innebär att jag undviker ALLA snabba kolhydrater. Jag äter inte potatis, bröd och vad allt man får äta. Äter jag något blir det blomkål och sallad som bas, sen räknar jag kalorier samtidigt och försöker snitta ca 1400 kcal, men blir oftast mindre. Samtidigt som jag äter nyttigt håller jag på att motionerar, tränar på gym och springer. Jag försöker träna ca 6 gånger i veckan och har inte någon "äta vad jag vill dag". Hittils har det gått riktigt bra och jag har klarat det något förvånandsvärt bra! Antagligen är det väl lite för jag lider av glutenallergi och har aldrig varit något fan av glutenfritt bröd, pasta och potatis/ris har inte varit någon favorit från början.
Min startvikt var 86,6 kg med ett BMI på 30, alltså övervikt. Mitt drömmål är att komma ner till 62 kg men målet tills 1 juli är 68 kg. Det första delmålet är att ha gått ner 7,5 kg till 17 februari för då åker jag till Malmö och vill vara 7,5 kg lättare! Men kan tala om att sen 2 januari har jag tappat 5 kg på nyttig mat och nästan bara promenader och mår toppenbra. Har inte mått såhär bra på flera år och vet inte när jag var såhär pigg senast. Under flera år har jag haft nästan ständigt ont i magen, men sen när jag bytte kost har jag haft ont i magen 1 gång på nästan 4 veckor! Otroligt!
I februari ska jag till dietist och prata om min vikt och få tips på mat så förhoppningsvis blir det ännu bättre då.
Såg att detta inlägg blev riktigt långt, så jag avrundar här och fortsätter imorgon! Hoppas ni håller ut tills imorgon!
En suddig bild på mig innan träningen

Dubbelpass

Haft en riktigt bra dag på jobbet! Torsdagar är våran bästa dag och tiden bara rusar iväg, helt underbart.
Så nu har jag plockat iordning och gjort fint i lägenheten, tanken är nu att vila en stund innan jag ger mig iväg till gymmet. Ikväll kör jag och min vän Angelica ett dubbelpass. Först styrka/mage på 1 timma sen blir det ett skönt yogapass på ännu 1 timma, så jag räknar med att vara lite mör i kroppen imorgon. Blir spännande att se hur det går att träna imorgon, men kanske blir att springa på ett löpband och köra lite rodd, alltid något iallafall!
Nu går ögonen i kors så nu blir det sova en halvtimma, sen packa träningsväskan och ge sig iväg. För jag ska bli
fit for fight till sommarn så bara att köra på även fast jag är dötrött och med kass rygg! :)

Tacos

Puuh, vilket dag. Dagar som denna när man går runt som en zombie gillar jag verkligen inte. Denna dag i sig har varit väldigt motig, men sånna dagar tar man sig ju igenom också.
Slutade runt 15.00 då jag tog min promenad hem och betalade mina räkningar, vi tog tag i tvätten, åkte och storhandlade och köpte lite saker till katterna och även lagat tacos, eller för min del tacosallad. Meningen var att vi egentligen skulle kikat på ny bil idag, men det får bli i helgen istället men vi har mer eller mindre bestämt oss. :) Ny bil blir det nog om vi får sålt vår nuvarande. Så snart är man en Saabägare, riktigt roligt.
Sitter här med dåligt samvete över att jag inte direkt utfört någon sorts motion idag eftersom jag hoppade dagens träning pga fullspäckat schema och min rygg. Ryggen är totalt fullsmockad med muskelknutor som jag troligtvis fått av arbetet och dom gör något ruggit ont. Men försöker övertala mig själv att jag har 1 vilo dag av 7 så den fick vara idag. Så jag har tagit ett varmt bad, smörjt ryggen med tigerbalsam och tagit lite värktabletter ihopp om att få sova lite bättre inatt. Låg nämligen och vände och vred på mig hela natten och försökte hitta ett läge där ryggen inte smärtades så mycket, men det var lönlöst.  Ska ringa en ostiopat för att få hjälp med ryggen men det blir inte förrän i februari. Men imorgon är det nya tag med träningen, blir troligtvis dubbelpass som avslutas med yoga. :) Och fredag slutar jag 10.30 och då blir det direkt till gymmet och därefter en promenad eller löprunda. MOTIVATION MOTIVATION.. Bara att köra på! Det bästa är att gymmet ligger 3 minuters promenad från jobbet och 5 minuters promenad från mig, kan inte bli bättre!
Imorgon tänkte jag ta mig i kragen och införskaffa mig ett måttband, mäta mig, väga mig och berätta lite om min tanke bakom bloggen, lite om mig, min startvikt och min målvikt. Så imorgon hoppas jag ni kikar in på kvällen och läser lite mer intressanta saker och vill följa min resa och kanske till och med starta eran!
Nu kör vi!
!

Krångel

Krångel krångel med headern!

Helvetesdag

Här sitter en extremt härligt sliten Johanna som mer eller mindre haft en helvetesdag. Tack och lov att det inte finns så många av dom! Har precis kommit in från en långpromenad på lite mer än 1 timma, riktigt skönt ute! Vi kör ju stegräknartävlig med jobbet och jag ska banne mig vinna! Så idag visade stegräknaren 18 219 steg. Vilket är bättre än igår då den visade 16 709 steg! Finns dock ett problem! Min rygg är full med muskelknutor så med ständig smärta och spänningar i ryggen är inte gött att gå på promenad. Men i februari blir det ett besök hos en ostiopat för att förhoppningsvis bli bättre :) Jaja. Hoppas iderligt jag får ordning på bloggen imorgon för både min och er skull! Längtar väldigt mycket med att komma igång ordentlig med bloggen! Men tyvärr är det fullspäckat imorgon.. Jobb, träning, kolla på ny bil och handla. Men ska allt försöka få tid till att fixa bloggen! :) Sov gott! Detta fick bli ett tråkigt inlägg då bloggen är totalt skrot, den har total crashat. Kan inte lägga upp bilder eller något. Måste ha hjälp av någon kunnig! Hoppas det går att lösa snarast.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0