Kasslergryta med strimlad aubergine

Receptet på min ruskigt goda kasslergryta;

Ca 500 g kassler
1 aubergine
1 lök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
2 msk chili/paprika creme fraish
1 finhackad paprika
1 chili
Smör
Samba oelek (efter smak)
Salt (efter smak)
Vitpeppar (efter smak)
1/4 mozzarella

Gör såhär;
Strimla kasslern och stek till önskad färg. Finhacka lök och bryn i en kastrull tillsammans med finhackad paprika och chili. Lägg sedan i kasslerna och pressa över vitlöken. Strimla auberginen i tunna strimlor och lägg i. Häll över grädden, creme fraishen och samba oeleken och rör runt. Låt det stå och småputtra på låg temperatur tills paprikan blivit mjuk. Riv lite mozzarella över grytan och rör tills den smält. Klar att servera!
Grytan passar jättebra att serveras med blomkål eller wokgrönsaker. Funkar säkert med ris eller pasta också!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0